Vintrar för mörka

Denna tiden på året är jag trött. Det är mörkret som gör det, det är mörkt dag och natt. Det är mörkt när jag går till jobbet, det är mörkt när jag går hem från jobbet.

Mörker är inget för mig

Om jag får bestämma så tycker jag att vi stryker denna mörka årstiden, ingen verkar ändå tycka om den. Ingen blir glad av mörker och ingen blir pigg av det heller. Helst av allt vill man gå i ide och inte komma ut igen förrän ungefär i slutet av mars eller början av april. Jag kanske gör detta nästa år, måste bara kolla att jag får tjänstledigt från jobbet. Vad tror ni om att skriva en ansöka till chefen om detta, skulle den bli accepterad? Tänk om jag skrev något i stil med att ”Hej chefen, nu har jag fått nog av mörker, under vinterhalvåren kommer jag hädan efter att gå i ide och vara tillbaka i slutet på mars”. Skulle varit något va!

Högtider är slut men mörker är kvar

Den enda roliga med vinterhalvåret är jul och nyår, då kan man åtminstone se någon som går utanför dörren till skillnad från nu i februari. Inte en käft verkar lämna hemmet mer än nödvändigt. Jag kanske inte ska kasta sten i glashus, men måste ändå säga att ni är sjukt tråkiga som inte vill hitta på något.

Jag räknar ner till våren

Nog om mörker, nu ska jag fokusera på att våren kommer snart. Inte alls långt kvar nu, detta ska jag klara. På våren är allt så underbart, redan i mars dyker den upp. Eller nej jag menar i april. Nej sjutton också, maj var det visst. Jaha det ska snöa i juni också. Okej, våren tog ett sabbatsår och kommer i bästa fall tillbaka nästa år. Ja det är Sverige i ett nötskal varje år, suck.