Take away mat jämt kall

Inte för att klaga, men är inte take away mat alltid kall när man ska äta den? Det spelar ingen roll hur snabb jag är från take away-stället och hem, den är alltid, utan undantag, kall.

Ingen skillnad på maträtt

Det spelar ingen roll om jag köper pizza, thaimat eller en från kinarestaurangen, det är alltid samma problem när jag ska äta den. Det hela resulterar i att jag får värma den i micron innan jag stoppar i mig den och då är det väl ingen mening med att ens köpa maten. Då kunde jag lika gärna tagit fram en fryst matlåda eller köpt frysmat direkt från matbutiken.

Det kan vara en lösning att ha en termos

Jag har tänkt att om jag köper thaimat, alltså sådan där kyckling som ligger i sås med ris, så kan jag prova att hälla maten i en termos. Problemet blir när jag ska köpa pizza, det fungerar ju liksom inte att lägga den i en termos. Kanske jag skulle kunna lägga pizzan på passagerarsätet i bilen och sätta på ”rumpvärmen”, jag undrar om det skulle hjälpa för att hålla pizzan varm.

Enda lösningen kan vara att köpa kall mat

För att slippa äta kall mat som ska vara varm skulle jag kunna välja att bara köpa take away-mat som ska vara kall. Då tänker jag främst på sushi och sallad. Ja, det är rätt smart faktiskt. Den enda problemet är här att jag inte ens gillar sushi och faktiskt inte sallad heller.

Här börjar min fantasi ta slut vad gäller detta med take away-mat. Den enda lösningen för mig måste vara att sluta med take away för alltid. Om det inte nu är så att restaurangerna gör en ansträngning för att faktiskt se till att maten jag köper hos dem håller hela vägen hem till mig. Den som lever får se.