Sommaren för kort

Alltså jag har hört detta i så många år nu, det är inte bara jag som säger det. Alla tycker att sommaren är för kort i Sverige. Så länge jag kan minnas har det varit på detta sätt och ändå gör ingen något åt saken.

Förläng juni, juli och augusti

Jag har som vanligt funderat ut en lösning på problemet, hur enkel som helst! Det enklaste sättet är förstås att bara förlänga juni, juli och augusti. Alltså tre veckor extra på varje månad av dessa tre månader hade räckt. Vi som bor i kalla Sverige behöver verkligen detta. Tänkt att ingen har kommit på detta tidigare, jag måste vara ett geni!

Vart vänder jag mig?

Nu när jag har idén och lösningen är det bara en sak jag undrar; vart vänder jag mig? Någon som vet? Har letat efter vädergudarnas webbplats men tyvärr inte hittat den än. Har även ringt till nummerupplysningen för att få kontaktuppgifter till den som bestämmer över kalenderåret och alla månader men inte heller där har jag lyckats. Politikerna har jag förstås också hört av mig till men inte ens de verkar lyssna, vare sig på mail, telefon eller brev svarar de. Detta verkar helt hopplöst!

Jag får nöja mig med att drömma mig bort till varmare breddgrader

Om ingen av er läsare har kontaktuppgifter till vädergudarna, till chefen för årets alla månader eller till någon annan som bestämmer över hur året ska se ut så ger jag upp nu. Jag får nöja mig med att drömma mig bort till varmare breddgrader där sommaren är lång och vindarna varma. Jag kan i alla fall med gott samvete säga att jag har försökt helhjärtat och inte bara gnällt över situationen som alla andra gör hela tiden. En uppmaning till er som gnäller – sluta med det och gör något åt saken istället!