Motionera är jobbigt

Varför ska alla människor i min närhet vara så hurtiga? Inte nog med att de pratar om sin fantastiska träning på lunchrasten på jobbet, de susar även förbi mig på cykeln i racerfart när jag sitter i bilen på väg hem. Kan man inte bara visa lite respekt, hur kul tror ni ”hurtbullar” att det är att bli omkörd av en cykel när man sitter där i bilen på väg hem från en jobbig arbetsdag?

Jag minns när jag var liten

När jag var liten handlade motion om lek, inte om att veta allt om kost, protein, vilka klasser som erbjuds på gymmet, muskeluppbyggnad och att köra i racerfart på cykel. När jag var liten handlade motion om idrotten i skolan. Och idrotten i skolan handlade om att springa runt och samla ärtpåsar i takt till någon fånig låt på CD-skiva.

Jag tycker motion är jobbigt och därför slipper jag

Jag skulle aldrig i mitt liv välja att motionera framför att kolla på teve, läsa en bok eller sitta framför datorn. Varför utsätta sig själv för plåga och obehag när man istället kan njuta av livet genom att sitta helt stilla? Ja visst, folk snackar om hälsa och sådant men livet handlar väl inte om att bli äldst på ålderdomshemmet. I den tävlingen ska jag i alla fall aldrig ställa upp. Livet handlar om att ta vara på varje dag och unna sig att vila, att lata sig och att slöa. Det måste väl vara någon där ute som håller med mig eller är alla ni andra intresserade av att tävla om att bli äldst på ålderdomshemmet?

Sammanfattningsvis vill jag säga att det är upp till var och en att motionera eller inte, men till mina kära arbetskamrater ge fan i att köra om mig på cykel när jag sitter i bilen, okej!