Jobb borde starta kl 10.00

Världen är orättvis. Den är gjord för morgonpigga människor och inga andra. De morgonpigga måste ha bestämt allt. Ingen som är morgontrött skulle bestämma att börja jobbet kl 8 på morgonen, eller att första lektionen i skolan börjar 8.30. Morgonpigga är egoistiska som kom på dessa regler.

Det borde finna två varianter att välja på

Vi borde göra såhär istället, det borde finnas ett arbetsskift på varje arbetsplats för morgonpigga och ett för icke morgonpigga. Vi som inte är morgonpigga skulle få börja kl. 10.00. Tänk vilken lyx att få sova till 9.00, gå upp och äta frukost i lugn och ro och sedan brumma iväg till jobbet. Jämför det med att höra klockan ringa 6.30 för att kasta sig upp ur sängen och slänga på sig kläderna medan tandborsten kör ett racervarv i munnen. För att sedan skynda sig till bilen medan man knyter skorna med ena handen och borstar håret med andra.

Nästa gång ska jag bestämma

Nästa gång ska de morgonpigga få känna på hur det känns, nästa gång ska nämligen jag bestämma arbetstiderna. Då ska alla anpassa sig efter de icke morgonpigga. En vanlig arbetsdag ska börja kl. 10.00 och inte en minut tidigare. De som är morgonpigga ska förbjudas att gå till jobbet tidigare under några som helst andra omständigheter. Detta låter kanske hårt men jag tycker att det är rättvist. Nu har vi andra fått anpassa oss till dem i åratal så att det här blir rättvist.

Mitt liv kommer att förändras om vi börjar kl 10.00

Ändrade arbetstider kommer förändra mitt liv, det kommer bli helt annorlunda. Jag kommer att kunna känna mig som människa igen. Den där stressade zombien som med stor börda tagit sig upp ur sängen kl 6.30 varje morgon kommer vara borta. Detta ser jag fram emot, någon mer som gör det?