Guide till dig som måste resa kollektivt

Innan vi går in på ämnet till det här inlägget kommer här en kort reflektion. Det verkar som om folk saknar de gamla inläggen och innehållet som förr gick att hitta på den här sidan. Om det är nån som behöver mer tips och pepp för att ta sig ur en depression så finns det ett annat inlägg att läsa om det. Det finns också andra tips för att skapa en mer positiv livssyn på andra ställen här på sidan. Men, nu över till ämnet…

Var är tåget?

För både semesterfirare och de som pendlar till och från sina jobb dyker förr eller senare samma frågeställning upp: var är tåget/vagnen/bussen? Om det finns nåt som får alla som i vanliga fall står flera meter mellan varandra på perrongen eller vid hållplatsen att prata med varandra så är det ovan nämnda fråga.

Okej, det har blivit bättre, förr var det mer vilda västern att åka kollektivt än vad det är nu. Men, samtidigt finns det nåt fint i det också. Det går alltid att skylla på kollektivtrafiken när du blir sen, eftersom det med 90% sannolikhet är sant. Visst skadar det inte att ha stora marginaler ibland, samtidigt som det inte kan vara meningen att vi ska behöva planera för att fastna på tuben eller att tåget inte dyker upp.

Så, för dig som ändå måste resa kollektivt är mina tips att ha en extra tidsmarginal, hitta en sittplats snabbt som attan och släpp den inte för allt i världen – för då kan du vara säker på att behöva stå upp resten av resan. Dessutom är det en klar fördel att hålla koll på tidtabellerna – om det finns några och om de som finns fungerar.

En annan viktig grej att tänka på är att fästa blicken på ett föremål och inte en person, det kan bara bli fel om så är fallet.